Nieuw seizoen De Grote Improvisatieshow
De eerste aflevering van De Grote Improvisatieshow is te zien op Koningsdag, 27 april om 20:30 uur op RTL 5.

Hierna is de show elke woensdag te zien om 20:30 uur!
Nieuw: Tijl B op Volle Toeren
In het nieuwe programma Tijl B op Volle Toeren brengt Tijl twee muzikale werelden samen die mijlenver uit elkaar lijken te liggen
Artiesten uit de popwereld worden uitgedaagd een kijkje te nemen bij een opera en klassieke musici gaan los tussen een springende meute. Tijl daagt de artiesten en musici uit om een kijkje te nemen in elkaars wereld, om vervolgens een muziekstuk van de ander in een eigengereide vorm te gieten. Verwondering, onbegrip, hilariteit, ontroering én waardering volgen.

Tijl B op Volle Toeren is vanaf 23 maart te zien op NPO 2.
De Tiende van Tijl - Kerstspecial
Tijdens deze bijzondere uitzending vertelt Tijl Beckand de mooiste verhalen achter klassieke werken rondom het thema Kerstmis. Het Vondel CS vormt het decor van een aflevering vol intrigerende vertellingen en de prachtigste live optredens van onder anderen onze vaste pianiste Valentina Tóth.

De Tiende van Tijl - Kerstspecial, maandag 19 december om 21.10 uur op NPO2
De Tiende van Tijl jubileert met vijfde seizoen
In het vijfde seizoen van De Tiende van Tijl brengt Tijl Beckand opnieuw de bijzondere verhalen achter klassieke muziek op eigen wijze tot leven. 

Zo geeft hij antwoord op intrigerende vragen zoals: Welke componist moest het opsteken van een sigaar met de dood bekopen? Wie was de grootste oplichter in de geschiedenis van de klassieke muziek? En wat is het ultieme muziekmoment voor de meest vooraanstaande klassieke musici van Nederland?


In zes afleveringen duikt Tijl onder andere in de wereld van de rapsodie, bezoekt hij elke week het woonhuis waar een beroemde componist een meesterwerk heeft geschreven en biedt hij jong talent in de klassieke muziek een podium. Zo wordt hij ook dit seizoen in de studio weer bijgestaan door pianotalent Valentina Tóth.

Kortom, kijken dus!

De Tiende van Tijl, vanaf 28 januari iedere donderdag om 20.30u op NPO 2
Attentie publiek voor De Tiende van Tijl!
Helaas zijn er problemen geweest met de mailserver, waardoor er mogelijk aanmeldingen niet goed zijn doorgekomen. 
Heeft u zich aangemeld ná 15 november 2015? Dan verzoeken wij u vriendelijk om u NOGMAALS aan te melden. Excuses voor het ongemak! Wij verheugen ons op uw komst. 

Opnames De Tiende van Tijl seizoen 5 bijwonen?!
Aanmelden voor de opnames kan vanaf NU
De opnames zijn in Studio Cé in Almere op zaterdag 16, 30 januari en 13 februari 2016.

Er zijn 2 opnames per dag en je kunt je voor alle data aanmelden. Bijwonen is gratis!

Wil jij erbij zijn? Klik dan hier.
De Tiende van Tijl op reis: De Préludes van Frédéric Chopin
Op Tweede Kerstdag maakt Tijl Beckand in de special van De Tiende van Tijl een reis kriskras door Europa om een portret te maken van Frédéric Chopin en zijn onbetwiste meesterwerk de Préludes. 

Tijl start in de geboorteplaats van Chopin, Warschau. Daarna reist hij door naar Parijs waar Chopin een groot deel van zijn leven woonde en werkte. Maar ook Mallorca wordt in beeld gebracht: de plek waar hij het grootste gedeelte componeerde van zijn vierentwintig Préludes (op. 28). Tevens de plek waar tot op heden de piano staat waar hij zijn befaamde Préludes op componeerde. Tijl vertelt over het bewogen leven van de componist, zijn successen maar ook zijn angst voor spelen in het openbaar. 

Tweede Kerstdag 
Deze special over Chopin wordt uitgezonden op Tweede Kerstdag 2014 op NPO2 om 21.15 uur en is de derde special van De Tiende van Tijl. Zo maakte Tijl eerder een special over de Matthäus Passion van Bach en Le Sacre du Printemps van Stravinsky. 

Een CD/DVD met de tv special en een muziek cd met de 24 Préludes in een uitvoering van Martha Argerich is vanaf 27 december te bestellen via avrotros.nl/tiendevantijl

De Tiende van Tijl wil hit maken van Händel-aria
Tijl Beckand wil klassieke muziek brengen waar het nooit komt: op nummer 1 in de hitparade.
Aan de vooravond van het nieuwe seizoen van De Tiende van Tijl, dat
start op 11 april om 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 3, heeft Tijl
het Nederlands Blazers Ensemble gestrikt om samen met de jonge en
talentvolle zangeres Maria Fiselier een aria van George Friedrich Händel
op te nemen: Ombra Mai Fu.

Help ons deze aria op 1 in de hitlijsten te krijgen en koop 'm hier.
Of bekijk de clip hier

Like 'm, stuur 'm door en koopt 'm allen!!
Klassiekers: Hits van de grote meesters
'Klassiekers, Hits van de Grote Meesters' is alweer het
derde album van Tijl Beckand waarin hij de luisteraar door de meest prachtige klassieke stukken gidst.
Zijn eerste twee albums haalden de
Gouden status en dat kwam vooral door zijn verrassende aanpak.

Het album bestaat uit twee cd's. Tijl omschrijft op de ene cd precies
waar de muziek om gaat. Met achtergrond informatie over de componisten,
de tijd waarin de muziek geschreven werd, interessante en unieke feiten
en leuke weetjes zorgt Tijl ervoor dat de muziek gaat leven. Op de
volgende cd kun je de muziek in zijn geheel beluisteren.

De grote hits van onder andere Smetana, Beethoven, Pachelbel en Handel komen voorbij, maar met de verhalen die lang niet zo bekend zijn als de hits zelf.

Ervaar zelf hoe Tijl je door de muziek heen gidst!
De Tiende van Tijl op reis: Le Sacre du Printemps, het grootste muziekschandaal ooit!
Na Passie voor de Mattheus, waarin Tijl Beckand op zoek ging naar de verhalen achter de Mattheus Passion is het nu de beurt aan Le Sacre Du Printemps van Igor Stravinsky. 

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat dit spraakmakende ballet in première ging. Tijl gaat in Parijs op zoek naar de sporen van Stravinsky, de beroemde impresario Dhiagilev maar ook de choreograaf Nijiski die later krankzinnig zou worden. Bovendien probeert Tijl het antwoord te vinden op de vraag wat in de afgelopen 100 jaar nog meer grote muziekschandalen zijn. En kunnen we nog gechoqueerd worden?

De special gemist? Er is een speciale cd/dvd- box van de special 'Le Sacre du Printemps' gemaakt, te koop via bol.com 

Televisie
2003: Ongehoord, sketches met Jim Speelmans (BNN)
2004-2008: Lama’s (BNN)
2007-2008: De Nieuwste show (BNN)
2009: Budget TV (Avro), Ranking The Stars (BNN)
2010: Gehaktdag (Avro), Echt Waar?! (RTL 4), De Tiende van Tijl (Avro)
2011: De Tiende van Tijl (AVRO), Echt Waar?! (RTL 4), De Jongens Tegen de Meisjes (RTL 4), Vriendenloterij Holland's Next Millionaire (RTL 4)
2012: De Tiende van Tijl (AVRO), Echt Waar?! (RTL 4), De Jongens tegen de Meisjes (RTL4)
2013: De Grote Improvisatie Show (RTL 4), De Jongens tegen de Meisjes (RTL 4)

Verder is Tijl heel vaak in de Wereld Draait Door en RTL Boulevard geweest, bij Carlo en Irene, Paul de Leeuw, SBS Shownieuws, Voetbal International (als publiek, maar wel aan tafel bij Wilfred, Johan en René) en Wat Vindt Nederland. Maar omdat allemaal te gaan opsommen staat zo van: kijk mij eens vaak op televisie zijn...

Tijl heeft nooit mee gedaan aan Boer Zkt Vrouw omdat hij geen boer is en geen vrouw zoekt en omdat hij opziet tegen de publiciteit die dat met zich meebrengt.

Tijl is nooit te zien geweest bij (maar wel gevraagd voor): Afvallen met Sterren, Villa Felderhof (om te helpen met de eindschoonmaak), Idols (om te ondersteunen bij de catering).

Echt waar?!
Onzinverhalen en harde feiten
Jack Spijkerman, Ruben van der Meer en Tijl Beckand zijn vanaf zaterdag 14 april terug met een nieuw seizoen van de komische show ‘Echt Waar?!’ bij RTL 4. De succesformule is ongewijzigd: Jack vuurt prangende vragen, humoristische stellingen en triviale kwesties op Ruben en Tijl af. Zij proberen vervolgens om het publiek in de studio te overtuigen dat hun antwoord het enige juiste is en maken daarbij gebruik van beeld- en geluidsfragmenten, decorstukken, verkleedpartijen, bekende special guests en deskundigen. Toch is het ene verhaal Echt Waar en het andere verhaal klinkklare onzin. Aan de honderd publieksleden de taak het ware verhaal te kiezen, hoe bizar en ongeloofwaardig deze vaak ook blijkt te zijn.
 
Dit seizoen zijn er twee nieuwe vraagrondes aan het door Talpa geproduceerde programma toegevoegd. Allereerst ‘de nieuwsdesk’; in deze ronde nemen Ruben en Tijl plaats achter een ‘Echt Waar?!-desk’ en presenteren zij korte weetjes waarvan het publiek moet bepalen welke waar zijn. In de tweede nieuwe ronde ‘Wie is de echte …?’ krijgt het publiek drie personen voorgeschoteld, waarvan er één iets echt bijzonders kan (bijvoorbeeld met een boa constrictor in een heel klein doosje kruipen). Verder is er een nieuwe assistente, Hester, die de heren bijstaat in hun fanatieke strijd om het publiek te overtuigen van hun gelijk. Alles voor de winst en het goede doel natuurlijk. Dat is dit seizoen ‘Stichting Omgaan met Pesten’, deze stichting zet zich in om het pesten terug te dringen, met hulp aan scholen en aan het slachtoffer. Via STA STERK-trainingen zorgen ze dat kinderen zich beter kunnen wapenen tegen pesten.

Heb je deze afleveringen gemist? Kijk op de website: rtl.nl/echtwaar

De Jongens tegen de Meisjes
Chantal Janzen en Tijl Beckand staan lijnrecht tegenover elkaar in de humoristische spelshow De Jongens tegen de Meisjes.
In het nieuwe seizoen, dat vanaf zaterdag 21 april uitgezonden zal worden, krijgen Chantal Janzen en Tijl Beckand en hun teams van wisselende BN’ers weer een fiks aantal vragen, stellingen, dilemma’s en hilarische opdrachten voorgeschoteld. Het team dat de hersenspinsels van het andere geslacht het beste begrijpt en de verschillende spelrondes tot een goed einde brengt, maakt de meeste kans op een groot geldbedrag en de overwinning. 

In de eerste aflevering verwelkomt Tijl Jamai Loman, Robert de Hoog en Jeroen Nieuwenhuizen in zijn team en neemt Chantal het samen met Georgina Verbaan, Keet en Natasja Froger tegen hen op.

Nieuw is het spel 'Op Het Matje', waarbij Chantal en Tijl om beurten met hun teamleden opdrachten moeten uitvoeren op een judomat. Beiden spelen met één teamlid en moeten als eenheid verschillende lichaamsdelen op de mat zien te krijgen. Zij moeten zich, onder toeziend oog van een bekende scheidsrechter, letterlijk in allerlei bochten wringen om de opdracht te volbrengen.

De Jongens Tegen De Meisjes gemist? Klik dan hier.
De Tiende van Tijl
Na een sterke pilot in TV Lab 2010 gooide Tijl Beckand in 2011 opnieuw hoge ogen met een hele serie van ‘De Tiende van Tijl’, een programma over passie voor klassieke muziek. 
In ‘De Tiende van Tijl’ bespeelt hij het Nederlandse publiek op een geheel nieuwe manier en opent hij de schatkamers van de klassieke muziek. Hij laat de kijkers kennismaken met de mooiste klassieke stukken en zorgt er met zijn aanstekelijke bevlogenheid, zijn enorme kennis en zijn honger naar de verhalen achter de muziek voor dat jong én oud(er) de muziek nog meer gaan waarderen ook!

Tijl Beckand: "Klassieke muziek is een zeer kwetsbare kunstvorm. Daarom
is het dapper dat de AVRO mij dit podium durft te bieden en dat ik
iedereen op mijn manier toegang mag geven tot de schatkamer van
klassieke meesterwerken."

Met dit programma grijpt Tijl de kans een tot nu toe onbekende kant van zichzelf te laten zien. Tijl Beckand: "’De Tiende van Tijl’ is voor mij opnieuw een belangrijke stap in mijn televisiecarrière. Klassieke muziek zit in mijn bloed en dit is een unieke kans om die passie te kunnen delen."

Dat doet hij door klassieke muziek op onverwachte momenten en in verrassende vormen voor het voetlicht te brengen. Van spectaculaire klassieke uitvoeringen op de bouwplaats, in het ziekenhuis en in de daklozenopvang tot een competitie tussen ariazangers en van beroemde Nederlandse artiesten die voor het eerst van hun leven een klassiek stuk uitvoeren tot playlist-tips voor een eerste date of begrafenis… Tijl geeft klassieke muziek een coole touch in de hoop heel Nederland te transformeren van dummy tot diehard fan!

Grote namen uit de muziekwereld hebben hun medewerking toegezegd. Zo zullen onder meer Los Angeles: The Voices, Paul de Leeuw, Jamai Loman, Adlicious en Anneke van Giersbergen hun opwachting maken, evenals Liza Ferschtman (viool), Quirine Viersen (cello), Lucas en Arthur Jussen (piano), Milos Karadaglic (gitaar) en Lavinia Meijer (harp).


facebook.com/tiendevantijl

Uitzendingen terugkijken kan hierTijl Beckand op Facebook contact Tijl Beckand
 

twitter Lees op twitter

nieuws Ga naar volledig nieuws overzicht
gastenboek Ga naar het volledige Gastenboek
Laat bericht achter
Naar boven